2018-03-14 10:22:29

Jääpallon valtikka jälleen Etelä-Karjalaan

LAPPEENRANTA

Lähes sataprosenttisesti eteläkarjalainen Veiterä voitti jälleen jääpallon Bandyliigan mestaruuden Lappeenrannassa. Joukkue tuo vahvasti esiin karjalaiset juurensa. Jo seuran nimi pohjautuu karjalaiseen veiterä -sanaan, joka kuvaa hyvässä vireessä olevaa, nopealiikkeistä, sopeutuvaa sekä sanavalmista.

 

 

 

 

 
Lue lisää
2018-03-14 10:52:11

Ekumenia yhdisti kaikki näkökannasta riippumatta

LAPINLAHTI

Karjalan Liiton ekumeeniset päivät 10.–11.3. yhdistivät niin ortodoksiset luostarit, kirkot ja  tsasounat kuin luterilaiset ja roomalaiskatoliset kirkot elämän alkujuurilta ja kaukaa kreikkalaisista vaikutteista alkaen sotien kokemuksia unohtamatta.

 

 

 

 

 
Lue lisää
2018-03-14 10:29:28

Sotavankien lapset kantavat puhumattomuuden taakkaa

Kotirintaman maatiloilla työskenteli neljänä jatkosodan vuotena noin 40 000 venäläistä sotavankia. Puolustusvoimat oli laatinut tarkat sotavankeja koskevat ohjeistukset, jotka muun muassa kielsivät siviileiltä kaikenlaisen ylimääräisen kanssakäymisen heidän kanssaan. Yhdessä arkea jakaessa luottamus syveni, ja vanki muuttui vihollisesta ystäväksi ja rakastetuksi, lapsille jopa sodassa olleen isän korvikkeeksi.

 

 

 

 

 
Lue lisää

Yli miljoonan suomalaisen sukujuuret ulottuvat menetettyyn Karjalaan.

Karjalaisuuden erikoislehti täyttää osaltaan kansakunnan muistia ja välittää tietoa sukupolvien välillä.  Valtakunnallinen Karjala-lehti (www.karjala-lehti.fi) perustettiin vuonna 1904 Viipurissa ja se ilmestyy torstaisin.

 

TILAA SINÄKIN KARJALA-LEHTI!

Tilaukset: http://www.karjala-lehti.fi/index.php?p=3