2019-11-14 08:02:43

Postin lakko aiheuttaa muutoksia

Koska postilakko jatkuu, ei Karjala-lehteä paineta. 

Normaalisti nettiin ja mobiiliversioon tehtävään näköislehteen on kaikilla avoin lukuoikeus.Painetun lehden tilaajien tilausjaksoa pidennetään lakon ajalta veloituksetta. 

Tilauslaskutusta siirretään, koska laskujen perillemeno on epävarmaa. 

Lakon päättyessä on ensimmäinen painettu Karjala-lehti normaalia laajempi. Se sisältää peruslehden lisäksi joitakin lakon aikana sähköisesti ilmestyneitä juttuja.

 

Viikon 46 (14.11.2019) Karjala painettiin, mutta sen jakelu on lakon alaista työtä ja odottaa Postin tiloissa. Pahoittelemme häiriötä.

 
Lue lisää
2019-11-14 08:02:43

LUE KARJALA-LEHTI VERKOSSA

POSTIN lakko aiheuttaa viivästyksiä Karjala-lehden jakeluun.

Lakon aikana Karjala-lehteä pääset lukemaan veloituksetta osoitteessa  https://karjalalehti.edocker.com/…/10ba0fc2-ceba-11e7-9503-…

 

Voit ladata myös Karjala-sovelluksen puhelimeesi tai tablettiisi https://www.karjala-lehti.fi/index.php?p=33

 
Lue lisää
2019-11-20 09:54:46

Vuoden Karjalainen kirja vankistaa historiatietoutta

HELSINKI

Karjalatalolla julkistettiin lauantaina vuoden karjalaista kirjasatoa, jota perinteisesti riittää. Karjalaisyhteisöt kunnostautuvat kustantamalla kirjoja jälkipolville.  Vuoden Karjalaisen kirja -sarjan voittajan valitsi tänä vuonna Karjalan Liiton liittovaltuuston varapuheenjohtaja, talousneuvos Maija-Liisa Lindqvist. Voittajaksi hän valitsi Amanita-kustannusyhtiön Evakkotaival – Karjalan siirtoväen tarina -kirjan.

Karjalaisten pitäjäyhdistysten liiton varapuheenjohtaja Sami Suviranta valitsi parhaaksi pitäjä- ja kyläkirjaksi Souda, souda Sorolaan - Jaakkiman kylä Laatokan sylissä kirjan.

 
Lue lisää
2019-11-20 09:56:16

Ajassa elävä karjalaisuus tarvitsee konkreettisia tekoja

HELSINKI

Karjalan Sivistysseuran puheenjohtaja Eeva-Kaisa Linna rohkenee sanoa ääneen sen, mitä useat pohtivat vain itsekseen: Karjalaisuuden vaaliminen ei saa jäädä pelkästään menneen vaalimiseksi, dokumentoimiseksi ja arkistoimiseksi. 

 
Lue lisää
2019-11-20 10:28:11

Paikallisuus vetää matkailijoita

RAUTJÄRVI

– Parikkalan rajan aukeaminen on ihan sikahyvä juttu ja upea lisä kokonaisuuteen. Valmistautukaa siihen, varsinkin jos tulee viisumivapaus. Yhteismarkkinointi antaa paljon resursseja, joten kannattaa lyöttäytyä yhteen ympärillä olevien kuntien kanssa. Mitään ei tapahdu yhdessä yössä, valmensi Kari Turunen KT Koutsaaja Oy:stä Rajaseudulla- matkailuseminaarissa Simpeleen koululla Rautjärvellä.

Matkailuväen tsemppaajiksi oli kutsuttu Saimi Hoyer, Sakari Kuosmanen ja Jani Halme.

 
Lue lisää
2019-11-20 10:14:30

Viipurissa alkanut konserttiperinne jatkuu

HELSINKI

HELSINKIIN sodan jälkeen Viipurista kotiutunut 122-vuotias mieskuoro Viipurin lauluveikot on saanut ja saa edelleen elinvoimansa ja laulajahenkensä rikkaista karjalaisista ja viipurilaisista musiikkielämän juuristaan.  Karjalaiset ovat aina tiedostaneet olevansa laulajakansaa. Karjalaan suunnattiin aikanaan sen rajamaa-aseman johdosta voimakas kuorolaulusisältöinen kansanvalistuskampanja, joka ei olisi voinut osua hedelmällisempään maaperään - kuorolaulusta tuli Karjalassa kansanliike. 

 
Lue lisää
2019-11-20 10:14:45

LUE 21.11. 2019 ILMESTYNEESTÄ KARJALA-LEHDESTÄ!

• Vuoden Karjalainen kirja vankistaa historiatietoutta

• Ajassa elävä karjalaisuus tarvitesee konkreettisia tekoja

• Viipurin Lauluveikkojen Viipurissa alkanut konserttiperinne jatkuu

• Vahvialan pitäjäseura on saanut kirkkomaan suojeluvahvistuksen

• Paikallisuus vetää matkailijoita - matkailuseminaari Rautjärvellä

 

 
Lue lisää
2019-11-20 10:14:20

Kolumni

Keltaliiviliike oli maaseudun kapina

LAURI KONTRO

 

RANSKA on yksi Euroopan vanhoista suurvalloista. Vaikka maa ei olekaan enää maailmanpolitiikan avaintekijä, on sen merkitys Euroopassa edelleen suuri. Ranskan ja Saksan akseli pyörittää Euroopan unionia, joka on maailman suurin markkina-alue. Ranskalla on myös tehokas armeija ja ennen muuta pelote – ydinase.

 
Lue lisää
2019-11-20 10:14:12

Siviilien elämää rintamien takana vuosina 1939-44

TAMPERE

Karjala-lehti kokosi näyttelyn SA-kuvista ja klubin tiloihin Puutarhakadulle tulee myös hieman ajan henkeen liittyvää esineistöä Karjalaisseurojen Tampereen piiriltä. Kaikille avoin maksuton näyttely kuvaa osaltaan muun muassa lasten ja naisten kohtaloita tuona aikana.

 

 Näyttelyä voidaan esitellä myös muina aikoina sopimuksen mukaan, yhteydenotot: sointula@kolumbus.fi / Sointu Lanki.

 
Lue lisää
2019-11-20 10:14:05

Karjala-lehti astuu kännykkään

LEHTEMME uudistui digitaalisesti.  Karjalan verkkolehdessä jutut ja kuvat nousevat jatkossa paremmin esiin klikattaessa. Lehden visuaalisuutta lisätään myös videoilla ja verkkolinkeillä, joilla voidaan ohjata klikkaamalla suoraan muiden karjalaisten toimijoiden sivuille.

 

 
Lue lisää