2019-01-16 11:55:22

Kansanmusiikin ja kansantanssin tekijöitä palkittiin

ITÄMERI

Viime viikonloppuna Folklandia-tapahtumassa jaettiin tunnustuksia ja palkintoja ansioituneille tekijöille.  

Folklandia-risteily avaa kansanmusiikin ja kansantanssin tapahtumavuoden.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 
Lue lisää
2019-01-16 11:57:30

Pietisen palatsi, Viipurin arvotalo

VIIPURI

Kun nykysuomalainen saapuu Viipuriin junalla, hän ei voi olla huomaamatta rautatieasemaa vastapäätä pienen puistikon takana kohoavaa komeaa kivitaloa. Rakennuksella on harvinaisen rikas historia. Se tunnetaan Pietisen palatsina, mutta myös Hosainoffin talona. 

 

 
Lue lisää
2019-01-16 12:20:08

Ruusu Heininen kehitti lastensuojelua

KUOPIO

Sortavalassa toimineen Suomen Kirkon Sisälähetysseuran Kasvattajaopiston tarjoama lastenkotien johtajatarkoulutus oli maamme ensimmäinen lastensuojelutyöhön erikoistunut sosiaalialan tutkinto. Koulutuksen kehittämisessä ja toteuttamisessa avainasemassa oli Kasvattajaopiston ensimmäinen johtajatar Ruusu Heininen. 


 

 

 

 
Lue lisää
2019-01-16 12:22:40

LUE 17.1.2019 ILMESTYNEESTÄ KARJALA-LEHDESTÄ!

•  Kansanmusiikin ja kansantanssin tekijöitä palkittiin Folklandia-risteilyllä

• Pietisen palatsi, Viipurin arvotalo

• Ruusu Heininen kehitti lastensuojelua

• Karjalaisuus on geeneissä

• Suomalaisten unelmat murskattiin Neuvosto-Karjalassa

• Annamari Arrakoski-Engardt: Karjalaisuus on vahvaa yhteisöllisyyttä ja sitkeää työntekoa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Lue lisää
2019-01-16 12:03:28

Kolumni

Pöytäliinan mutkassa tuhisee

IDA AHTIKIVI

 

”VIHDOINKIN, alkoi jo risomaan nuo kirkkaana loistavat valot ikkunalasin takana. Ystäväni kuu-ukko kurkkasi kulman takaa ja tiesin, että nyt on oikea aika lähteä liikkeelle. Tykkään nukkua kellarikerroksessa, sillä siellä on kaikkien lämpimintä ja paljon suojaisia peittoja. Vaikka kellarissa on erittäin miellyttävä oleilla, on harrastettava liikuntaa ja syötäväkin. 

 

 
Lue lisää
2018-08-29 14:12:47

Karjala-lehti astuu kännykkään

LEHTEMME uudistui digitaalisesti.  Karjalan verkkolehdessä jutut ja kuvat nousevat jatkossa paremmin esiin klikattaessa. Lehden visuaalisuutta lisätään myös videoilla ja verkkolinkeillä, joilla voidaan ohjata klikkaamalla suoraan muiden karjalaisten toimijoiden sivuille.

 

 
Lue lisää