2019-05-14 14:38:24

Pitkän linjan EU-asiantuntija Mikko Ohela

HELSINKI

" EU:n tulee keskittyä niihin asioihin, missä yhdessä toimiminen tuo jäsenmaille lisäarvoa. Niitä ovat kauppapolitiikka, sisämarkkinat, ilmastopolitiikka ja puolustus.,” toteaa konsulttiyrittäjä Mikko Ohela. Euroopan komissio tuli hänelle tutuksi työpaikkana 1990-luvulla. Vaikka Mikko onkin työskennellyt jo pitkään Suomessa, EU-asiat ovat yhä keskeinen osa hänen työsarkaansa.

 

 
Lue lisää
2019-05-14 14:40:00

Sankarivainajille tulee uusi muistokivi Käkisalmeen

HELSINKI

Käkisalmeen haudatut talvi- ja jatkosodan suomalaiset sankarivainajat saavat uuden muistokiven entisen luterilaisen kirkon läheisyyteen. Hankkeen takana on vasta muutaman kuukauden ikäinen ja Helsingistä käsin toimiva yhdistys Pro Kexholm ry.

 

 
Lue lisää
2019-05-14 14:41:22

Mika Mäkeläinen tuntee Pohjois-Korean

YLE:n Aasian toimittajan Mika Mäkeläisen suku on sekä äidin että isän puolelta Viipurin liepeiltä niin pitkälle kuin sukua on pystytty selvittämään. Äiti on syntynyt Viipurissa. Isä on syntynyt evakko-Suomen puolella, mutta hänen isänsä on kotoisin Repolanjärven tuntumasta Viipurin maalaiskunnan Talista. 

 

 

 

 
Lue lisää
2019-05-14 14:52:39

LUE 16.5.2019 ILMESTYNEESTÄ KARJALA-LEHDESTÄ!

• Sankarivainajille tulee uusi muistokivi Käkisalmeen

• Mika Mäkeläinen tuntee Pohjois-Korean

• Pitkän linja EU-asiantuntija Mikko Ohela: "EU on parhaimmillaan, kun sitä ei huomaa"

• Kun Armi Ratian Marimekko valloitti Kiteen

• Karjalan Nuorten 100-vuotisjuhlakonsertti Helsingissä

 

 

 

 

 
Lue lisää
2019-05-14 14:46:14

Kolumni

Moniääninen sisällissota Pohjois-Karjalassa

JANI KARHU

Tutkija, Itä-Suomen yliopisto

 

Suomen sisällissodan tutkimus otti jälleen yhden askeleen eteenpäin. Pohjois-Karjalan historiallinen yhdistys on julkaissut nuorempi tutkija Jenni Merovuon toimittaman vuosikirjansa  ”Moniääninen sisällissota Pohjois-Karjalassa”. Kuten nimi kertoo, on teoksen kantavana teemana tuoda esille vuoden 1918 tapahtumat useasta eri näkökulmasta.

 

 
Lue lisää
2019-04-17 09:43:55

11.4. LIITTEENÄ SÄKKIJÄRVI-LEHTI

Säkkijärvi
-lehdessä polkkaa

 

11.4. lehdessä jatkuI karjalaisten toimijoiden yhteistyön merkittävä kokeilu. Säkkijärvi-säätiö päätti julkaista Säkkijärvi-lehden kaksi kertaa Karjala-lehden liitteenä. Ensimmäinen liite oli 14.3. ja toisen kerran Säkkijärvi-lehti ilmestyy Karjalan rinnalla tämän lehden välissä.

 

 
Lue lisää
2019-03-20 10:40:44

Siviilien elämää rintamien takana vuosina 1939-44

TAMPERE

Karjala-lehti kokosi näyttelyn SA-kuvista ja klubin tiloihin Puutarhakadulle tulee myös hieman ajan henkeen liittyvää esineistöä Karjalaisseurojen Tampereen piiriltä. Kaikille avoin maksuton näyttely kuvaa osaltaan muun muassa lasten ja naisten kohtaloita tuona aikana.

Näyttely on avoinna kesäkuun alkuun, jonka jälkeen se tulee esille Karjala-lehden osastolle Hämeenlinnan Karjalaisille kesäjuhlille 14.-16. kesäkuuta. Tampereen Suomalaisen Klubin ravintola ja näyttelytila ovat avoinna ma–pe klo 11–14, ke 11–21 ja la klo 10.30–15.

 
Lue lisää
2019-03-20 10:40:44

Karjala-lehti astuu kännykkään

LEHTEMME uudistui digitaalisesti.  Karjalan verkkolehdessä jutut ja kuvat nousevat jatkossa paremmin esiin klikattaessa. Lehden visuaalisuutta lisätään myös videoilla ja verkkolinkeillä, joilla voidaan ohjata klikkaamalla suoraan muiden karjalaisten toimijoiden sivuille.

 

 
Lue lisää