2019-09-18 14:04:04

Apteekkari Jääskeläisen huvila on taas avoinna – mutta ei turisteille

SORTAVALA

Mutkikas rantatie kiemurtelee Laatokan rantaa pitkin entisessä Suomen kansallismaisemassa. Sortavalalaissyntyisen apteekkari Tauno Jääskeläisen (1888–1947) rakennuttama erikoinen rakennus tien vieressä on helppo havaita.

 
Lue lisää
2019-09-18 14:05:09

Reeta Rossi siirtyi käyrätorven soittajasta majatalon emännäksi

LOVIISA

Loviisan Seudun Karjala-Seuran puheenjohtaja Reeta Rossille muutamat viime kuukaudet ovat olleet työntäyteisiä ja monien uusien asioiden opettelun aikaa. Ensin Kouvolan kaupunginorkesterissa ja vuodesta 1999 Kymi-sinfonietassa käyrätorvea soittanut Reeta vaihtoi ammattia ja ryhtyi emännöimään majataloa Loviisan keskustassa.

 
Lue lisää
2019-09-18 14:07:02

Sotasampo täydentyy tänä syksynä sotavankitiedoilla

JÄRVENPÄÄ

Suomen ylpeys Sotasampo-verkkosivusto on kansainvälisesti ainutlaatuinen hakukone, josta saa valtavasti tietoa muun muassa yksittäisen sotilaan vaiheista talvi- ja jatkosodissa. Sivusto kehittyy vauhdilla. Marraskuussa se täydentyy sotavankitiedoilla, kun matrikkeli suomalaisista sotavangeista Neuvostoliitossa julkaistaan osana Sotasampoa. Henkilöistä siis tulee henkilötietojen lisäksi tietoja myös heidän sotavankeudestaan.

 
Lue lisää
2019-09-18 14:18:24

LUE 19.9. 2019 ILMESTYNEESTÄ KARJALA-LEHDESTÄ!

• Kaksi syytä juhlaan: Terijoki-juhla ja 87-vuotissyntymäpäivä

• Hiitolanjoen kosket vapautetaan voimalapadoista vaelluskaloille 

• Lohjalla juhlistetaan evakoita

• Apteekkari Jääskeläisen huvila on taas avoinna - mutta ei turisteille

• Erkki Kiuru jäi koukkuun sukututkimukseen

• Viimeinen voltti vei elämän uusille urille

 
Lue lisää
2019-09-18 18:56:10

Kolumni

Miten käy karjalaisten?

JANI KARHU

Tutkija, Itä-Suomen yliopisto


Helsingin Sanomat kirjoitti elokuussa näyttävästi Kainuun nälkämaasta ja syntyvyyden laskusta. Maakunnassa syntyi vuonna 2018 vain 490 lasta ja muuttoliike on tappiollista. Kainuun kurjuutta ja köyhyyttä on käyty etelän vauraiden toimesta ihmettelemässä jo 1800-luvun lopulta saakka, mutta ei kovin paljon paremmin mene muuallakaan. Kainuun syntyvyyden suhteellinen lasku on viimeisen 30 vuoden aikana ollut noin 58 %, Etelä-Karjalassa sama luku on noin 45 % ja Pohjois-Karjalassa 44 %. 

 
Lue lisää
2019-07-03 10:21:28

Siviilien elämää rintamien takana vuosina 1939-44

TAMPERE

Karjala-lehti kokosi näyttelyn SA-kuvista ja klubin tiloihin Puutarhakadulle tulee myös hieman ajan henkeen liittyvää esineistöä Karjalaisseurojen Tampereen piiriltä. Kaikille avoin maksuton näyttely kuvaa osaltaan muun muassa lasten ja naisten kohtaloita tuona aikana.

 

 Näyttelyä voidaan esitellä myös muina aikoina sopimuksen mukaan, yhteydenotot: sointula@kolumbus.fi / Sointu Lanki.

 
Lue lisää
2019-03-20 10:40:44

Karjala-lehti astuu kännykkään

LEHTEMME uudistui digitaalisesti.  Karjalan verkkolehdessä jutut ja kuvat nousevat jatkossa paremmin esiin klikattaessa. Lehden visuaalisuutta lisätään myös videoilla ja verkkolinkeillä, joilla voidaan ohjata klikkaamalla suoraan muiden karjalaisten toimijoiden sivuille.

 

 
Lue lisää