2019-07-11 13:06:02

Kavioiden kopse kutsuu uuteen ratsuväkimuseoon

LAPPEENRANTA

LAPPEENRANTA nostaa profiiliaan lehmusten ja rakuunoitten kaupunkina. Kaksi vuotta remontin takia suljettuna ollut Linnoituksen ratsuväkimuseo on avannut ovensa uudistuneena ja kiehtovan aselajin historiaa ja perinnettä henkivänä.

 
Lue lisää
2019-07-10 10:54:41

Aallon kirjasto on enemmän kuin pelkkä rakennus

HELSINKI

Tekniikan tohtori Laura Berger vertaa arkkitehti Alvar Aallon suunnittelemaa Viipurin kirjastoa venäläiseksi maatuskanukeksi, josta voi kuoria erilaisia kerrostumia ja merkityksiä. Paitsi että kirjasto on suunnittelijansa merkittävä varhaistyö ja modernin arkkitehtuurin esimerkkiteos, sillä on vakiintunut paikka historiallisten tapahtumien pitkässä ketjussa.

 
Lue lisää
2019-07-10 10:42:30

Laulaja, muusikko Maarit ei ehdi eläkkeelle

VANTAA

Lainaa vain, Laakson lilja ja viimeistään Jäätelökesä-laulu nosti Maarit Hurmerinnan suomalaisen kevyen musiikin kärkikaartiin.

– Jäätelökesä ilmestyi vuonna 1978 albumilla Siivet saan. Sen sävelsi mieheni Sami Hurmerinta ja sanoitti Mikko Alatalo. Samalla albumilla on myös muun muassa Ei vaadi paljon, vain kaiken. Siivet saan -pitkäsoittoa myytiin yli 40 000 kappaletta eli se ylitti kultalevyrajan, Maarit kertoo. 

Hän esittää sen lähes jokaisella keikallaan, tänäkin kesänä. Faneja on jo toisessa polvessa, äitejä ja tyttäriä sekä isiä ja poikia. 

 
Lue lisää
2019-07-10 10:49:59

LUE 11.7.2019 ILMESTYNEESTÄ KARJALA-LEHDESTÄ!

• Viipurin kirjasto on enemmän kuin pelkkä rakennus

• Laulaja, muusikko Maarit ei ehdi eläkkeelle

• Kavioiden kopse kutsuu uuteen ratsuväkimuseoon Lappeenrantaan

• Vahvialan väki juhli aivan lähellä juuriaan Lappeenrannan Vainikkalassa, Raivola-seuran juhla Kangasalla, Räisälä-juhla Harjavallassa, Muistot pinnalla Valkjärvi-juhlassa, Metsäpirtti-juhla Uudessakaupungissa,  Kanneljärvi-juhla Salossa

 
Lue lisää
2019-07-10 10:44:00

Kolumni

Minun Karjalassani ei ole rajoja

TOMI HÄRMÄ

 

LUIN Karjalaisten kesäjuhlien jälkeen MTV:n uutisointia viikonlopusta. Hämmennyin jutussa esitettyä määritelmää ja toimittajan näkökulmaa, että juhlat ovat evakkojen ja heidän jälkeläistensä yhteinen vuosittainen tapaaminen.

 
Lue lisää
2019-07-03 10:21:28

Siviilien elämää rintamien takana vuosina 1939-44

TAMPERE

Karjala-lehti kokosi näyttelyn SA-kuvista ja klubin tiloihin Puutarhakadulle tulee myös hieman ajan henkeen liittyvää esineistöä Karjalaisseurojen Tampereen piiriltä. Kaikille avoin maksuton näyttely kuvaa osaltaan muun muassa lasten ja naisten kohtaloita tuona aikana.

 

 Näyttelyä voidaan esitellä myös muina aikoina sopimuksen mukaan, yhteydenotot: sointula@kolumbus.fi / Sointu Lanki.

 
Lue lisää
2019-03-20 10:40:44

Karjala-lehti astuu kännykkään

LEHTEMME uudistui digitaalisesti.  Karjalan verkkolehdessä jutut ja kuvat nousevat jatkossa paremmin esiin klikattaessa. Lehden visuaalisuutta lisätään myös videoilla ja verkkolinkeillä, joilla voidaan ohjata klikkaamalla suoraan muiden karjalaisten toimijoiden sivuille.

 

 
Lue lisää