Uusia tuotteita:
toim. Tuomas Möttönen Liikemiehiä ja hyväntekijöitä

toim. Tuomas Möttönen Liikemiehiä ja hyväntekijöitä

Kokoomateos piirtää kuvan luovutetun Karjalan talouselämästä ja -vaikuttajista.

 

toim. Tuomas Möttönen Liikemiehiä ja hyväntekijöitä - Luovutetun Karjalan  talousvaikuttajat.

 

Karjalaisella yrittäjyydellä on ollut suuri vaikutus Suomen talouteen ja liike-elämän kehitykseen. Tuomas Möttösen toimittama teos Liikemiehiä ja hyväntekijöitä piirtää ensimmäistä kertaa kattavan kuvan luovutetun Karjalan talouselämästä ja -vaikuttajista. Joukko historiantutkijoita ja alueen asiantuntijoita esittelee Karjalassa vaikuttaneiden keskeisten liikemiesten ja yrittäjien toimintaa sekä alueen talouselämän historiaa ja erityispiirteitä 1500-luvulta alkaen. Neuvostoliitolle pakkoluovutettu Karjala oli merkittävä talousalue, jossa oli runsaasti yrittäjiä ja elinkeinotoiminnan harjoittajia. Heihin kuuluivat mm. liikemies ja mesenaatti Juho Lallukka, ”Tammisuon ruhtinas” Juho Hallenberg sekä Hackmanin ja Starckjohannin teollisuussuvut.

Tuomas Möttönen on Jyväskylän yliopiston tutkijatohtori ja kirjoittanut osan teoksen artikkeleista. Muut kirjoittajat ovat FM Annastiina Henttinen, dos. Kai Hoffman (Helsingin yliopisto), prof. Petri Karonen (Jyväskylän yliopisto), FM Terhi Kivistö (Turun yliopisto), dos. Marko Paavilainen sekä Etelä-Karjalan liiton kehittämispäällikkö, FM ja KTM Anu Talka

 Hinta: 39.70 €
Kpl:  

Markus Lehtipuu Suomalainen matkaopas KARJALA

Markus Lehtipuu Suomalainen matkaopas KARJALA

Markus Lehtipuu

Suomalainen matkaopas KARJALA

 

Markus Lehtipuun palkittu teos.

Yleistiedon ohella jokaisen Karjalaan matkustavan tulisi ottaa tämä kirja mukaan matkalle. Karjala-opas on nyt kahdeksantena versiona ajankohtaisempi kuin koskaan.

Kaikki tiedot on tarkistettu ja lisätty kirjaan auttamaan ja opastamaan jokaista itärajan ylittävää suomalaista. Mukana ovat Karjalan kannas, Laatokan Karjala, Itä-Karjala sekä Solovetskin luostari.

 Hinta: 25.00 €
Kpl:  

Erkki Liikasen elämänkerta VEIJARI JA HERRASMIES

Erkki Liikasen elämänkerta VEIJARI JA HERRASMIES

Heikki Haapavaara - Jukka Saatamoinen

Estradilla Erkki Liikanen VEIJARI JA HERRASMIES

(Kustantaja Verbatum)

 

VIIPURISSA vuonna 1943 syntynyt muusikko ja viihdyttäjä Erkki Liikanen täytti lokakuussa 75 vuotta. 

Hän viettää 60 -vuotistaitelijajuhlaansa.

Monipolvinen elämä kasvatti Liikasesta kuuntelevan ihmisen, joka on viihdyttänyt musiikillaan suomalaisia. Veijari ja herrasmies -teos kertoo taiteilijanuran vaiheet lapsuudesta menestykseen, hurjasta hypetyksestä konkurssiin, keikkakuninkaasta aikakauslehden mainoskasvoksi.

Mestarikertojat Heikki Haapavaara ja Jukka Saastamoinen nostavat esiin taiteilijan. Liikasen vuosikymmenistä avautuu kiehtova näkymä viihteemme historiaan.

 Hinta: 30.00 €
Kpl:  

Tirilän viheltäjästä Wilmasoundiin

Tirilän viheltäjästä Wilmasoundiin

Lappeenrannan seudun jazz-, viihde- ja tanssimusiikin historiikki 1945 - 1980. Suomi nousi sodasta kovalla työnteolla, mutta varuskuntakaupungissa tehtaan piippujen varjossa arvostettiin myös vähäistä vapaa-aikaa. 

2016. sivuja 252.

 

Lasse Karola :  Tirilän viheltäjästä Wilmasoundiin 
Hinta: 35.00 €
Kpl:  

EVAKKOJUNA Tampere-Haapamäki 26.8.2017 DVD

EVAKKOJUNA Tampere-Haapamäki 26.8.2017 DVD

EVAKKOJUNA kokosi 800 evakkoa ja heidän läheisiään 26.8.2017 Tampereen asemalle. Höyryjuna matkasi Haapamäelle tutulle risteysasemalle, josta karjalaiset jaettiin eri puolille maata vuonna 1944. Juna keräsi tuhansia katsojia matkan varrella erityisesti Juupajoelle ja Haapamäen höyryveturipuistoon, jossa järjestettiin evakkotapahtuma. Kuvausryhmä tallensi koskettavia tarinoita ja matkatunnelmia.

 

Videon tuotanto Karjala Lehti Oy ja Honkalamedia Oy. Videon tuotanto rahoitetaan yksinomaan myyntituloilla.
 

 

Tilaa Evakkojuna-DVD muistoksi tai lahjaksi!Hinta: 25.00 €
Kpl:  

TARJOUS HISTORIANHARRASTAJILLE  !

TARJOUS HISTORIANHARRASTAJILLE !

VIIPURIN LÄÄNIN HISTORIA - SARJA

YHTEISHINTAAN 220 euroa (sisältäen postikulut)

 

Tarjous sisältää kirjat:

osa 1 Karjalan synty  - Teos sisältää ensimmäisen laajan yhteenvedon Karjalan geologiasta, elollisen luonnon vaiheista ja arkeologiasta.

osa 2 Viipurin linnaläänin synty - käsittelee Karjalan alueen keskiaikaista historiaa vuosiin 1534-41 saakka, jolloin uudelle ajalle ominaisia piirteitä ilmaantui Karjalaan. 

osa 3 Suomenlahdelta Laatokalle  - Keskiaika päättyi Ruotsin valtakunnasssa kuningas Kustaa I:n valtaannousuun vuonna 1523 ja Viipurin Läänissäkin viimeistään vuosikymmen myöhemmin, vuonna 1534, kun Viipurin linnan ja linnaläänin viimeinen lääninherra menetti asemansa. 

osa 4 Vanhan Suomen aika - teos selvittää viiden kirjoittajan voimin Karjalan vaiheita vuodesta 1710 vuoteen 1810. Aikakauteen liittyi suurvalta Ruotsin aseman hiipuminen ja Venäjän merkityksen kasvaminen.

osa 5 Autonomisen Suomen rajamaa -  syväluotaa Karjalaa ajalla 1811-1917. Suomen Suuriruhtinaskunnan historia jakautuu hitaan taloudellisen ja yhteiskunnallisen kehityksen kauteen sekä vuosien 1856-1916 voimakkaaseen taloudelliseen kasvuun ja sivistykselliseen esistymiseen.

osa 6 Karjala Itärajan varjossa - Kun Suomi itsenäistyi, väkirikkaan ja, jo varhain teollistuneen Viipurin läänin itäraja sulkeutui. Pietarin läheisyydestä monin tavoin hyötyneen alueen oli suuntauduttava Nevan metropolista Suomeen.

 

Teoksissa toimittajina :  

Yrjö Kaukiainen, Risto Marjomaa,  Jouko Nurmiainen, Kimmo Katajala, Antti Kujala ja Anssi Mäkinen

 

Teossarjan kustantajina ovat Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö ja Karjalan Kirjapaino Oy.

 Tarjoushinta: 220.00 €     Hinta: 350.00 €
Kpl:  

Muistojen Karjala -kartta

Muistojen Karjala -kartta

Kaunis kartta, jossa pitäjät merkitty symbolein.

Aarne Nopsanen 1971.

 

Koko 71 x 55cm

 

Kartta lähetetään pahviputkilossa, joka noudetaan postista.Hinta: 15.00 €
Kpl: