KIRJAT

AARNO PILTZ Kirjoituksia Karjalan karttakuvasta

 AARNO PILTZ Kirjoituksia Karjalan karttakuvasta - kolmiomöntti, töpö, huopatossumalli

 

Teos sisältää metsänhoitaja Aarno Piltzin 33 Karjala-lehdessä vuonna 1986 ilmestynyttä artikkelia. Hän oli innokas Karjalan ystävä ja vanhojen karttojen keräilijä. 

Runsaasti kuvitettu kirja on oivallinen tiedonlähde kaikille Karjalasta ja kartografian historiasta kiinnostuneille.

Kustantaja Karjalan Kirjapaino.

 

Pieni rajoitettu erä!Hinta: 10.00 €
Kpl:  

Erkki Liikasen elämänkerta VEIJARI JA HERRASMIES

Heikki Haapavaara - Jukka Saatamoinen

Estradilla Erkki Liikanen VEIJARI JA HERRASMIES

(Kustantaja Verbatum)

 

VIIPURISSA vuonna 1943 syntynyt muusikko ja viihdyttäjä Erkki Liikanen täytti lokakuussa 75 vuotta. 

Hän viettää 60 -vuotistaitelijajuhlaansa.

Monipolvinen elämä kasvatti Liikasesta kuuntelevan ihmisen, joka on viihdyttänyt musiikillaan suomalaisia. Veijari ja herrasmies -teos kertoo taiteilijanuran vaiheet lapsuudesta menestykseen, hurjasta hypetyksestä konkurssiin, keikkakuninkaasta aikakauslehden mainoskasvoksi.

Mestarikertojat Heikki Haapavaara ja Jukka Saastamoinen nostavat esiin taiteilijan. Liikasen vuosikymmenistä avautuu kiehtova näkymä viihteemme historiaan.Hinta: 30.00 €
Kpl:  

HIMMELISTÄ MONEKSI

Himmelistä moneksi

 

Kuka sanoo, että himmeli kuuluu vain jouluun ja pirtin pöydän päälle? Ei ainakaan Eija Koski, joka ripustaa himmelin valkoiseen huoneeseen, keittiöön, lastenhuoneeseen, kylpyhuoneeseen, mökille ja kesäkammariin. Tiesitkös muuten, millainen on mustan himmelin koti? Himmelitaivas on tarkoitettu sinulle, joka teet käsilläsi, nautit sisustamisesta, arvostat perinteitä, mutta elät tässä päivässä. Vain taivas on rajana, kun perinteinen olkihimmeli muuntautuu modernin kodin koristukseksi. Inspiroidu sinäkin tekemään omasi!

 

Kirjailija: Eija Koski

Valokuvat: Rita Lukkarinen ja Eija Koski

Kustantaja: Maahenki

Sivumäärä: 123Hinta: 25.00 €
Kpl:  

KARJALAISET JUHLASORMIKKAAT

Karjalaiset juhlasormikkaat

 

Karjalaisen Koiviston pitäjän alueella kukoisti 1800-luvulla rikas sormikasmallisto. Upeat, yksityiskohdissaan runsaat sormikkaat ovat kuin neulottuja koruja. Kirjavat nauhat ja sormenpäihin liitetyt tupsut korostivat sormikkaiden hienoutta - tupsut sormissa ei tehty työtä. Anne Bäcklundin Juhlasormikkaat - Kirjoneulekäsineitä Koivistolta esittelee tämän rikkaan perinteen ja antaa sormikkaisiin tarkat ohjeet. Bäcklund on neulonut museo- ja muista lähteistä löytämänsä mallit mahdollisimman tarkasti alkuperäisessä asussa. Kirja sopii neulomisen perustaidot jo osaaville sekä haasteita haluaville neulojille.

 

Kustantaja: MaahenkiHinta: 15.00 €
Kpl:  

TARJOUS HISTORIANHARRASTAJILLE !

VIIPURIN LÄÄNIN HISTORIA - SARJA

YHTEISHINTAAN 250 euroa  

 

Tarjous sisältää kirjat:

osa 1 Karjalan synty  - Teos sisältää ensimmäisen laajan yhteenvedon Karjalan geologiasta, elollisen luonnon vaiheista ja arkeologiasta.

osa 2 Viipurin linnaläänin synty - käsittelee Karjalan alueen keskiaikaista historiaa vuosiin 1534-41 saakka, jolloin uudelle ajalle ominaisia piirteitä ilmaantui Karjalaan. 

osa 3 Suomenlahdelta Laatokalle  - Keskiaika päättyi Ruotsin valtakunnasssa kuningas Kustaa I:n valtaannousuun vuonna 1523 ja Viipurin Läänissäkin viimeistään vuosikymmen myöhemmin, vuonna 1534, kun Viipurin linnan ja linnaläänin viimeinen lääninherra menetti asemansa. 

osa 4 Vanhan Suomen aika - teos selvittää viiden kirjoittajan voimin Karjalan vaiheita vuodesta 1710 vuoteen 1810. Aikakauteen liittyi suurvalta Ruotsin aseman hiipuminen ja Venäjän merkityksen kasvaminen.

osa 5 Autonomisen Suomen rajamaa -  syväluotaa Karjalaa ajalla 1811-1917. Suomen Suuriruhtinaskunnan historia jakautuu hitaan taloudellisen ja yhteiskunnallisen kehityksen kauteen sekä vuosien 1856-1916 voimakkaaseen taloudelliseen kasvuun ja sivistykselliseen esistymiseen.

osa 6 Karjala Itärajan varjossa - Kun Suomi itsenäistyi, väkirikkaan ja, jo varhain teollistuneen Viipurin läänin itäraja sulkeutui. Pietarin läheisyydestä monin tavoin hyötyneen alueen oli suuntauduttava Nevan metropolista Suomeen.

 

Teoksissa toimittajina :  

Yrjö Kaukiainen, Risto Marjomaa,  Jouko Nurmiainen, Kimmo Katajala, Antti Kujala ja Anssi Mäkinen

 

Teossarjan kustantajina ovat Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö ja Karjalan Kirjapaino Oy.Tarjoushinta: 250.00 €     Hinta: 350.00 €
Kpl:  

TITULOINTIA, toimittaneet Teppo Tiittanen ja Hannu Teider

Piirtäjäkuvittaja Jorma ”Titu” Tiittanen (1929-2017) tunnettiin aikakauslehti Seuran iskevistä piirrospakinoista. ”Titulointia” ilmestyi lehdessä syyskuusta 1965 vuoden 2009 loppuun ja piirroksia julkaistiin yli 2 200 kappaletta. Titun ajankohtaiset ja elämänmyönteiset piirrokset ovat säilyttäneet tehonsa ja peilaavat mainiosti aikaansa.  Karjalassa, Raudussa syntynyt Tiittanen vietti osan lapsuusvuosistaan Viipurissa.

 

Titulointia -kirjaan on koottu pieni osa, noin sata Tiittasen oivallusta suomalaisena olosta. Kirja on kunnianosoitus 90 vuotta sitten syntyneelle (29.10.) Jorma Tiittaselle. Samalla muistetaan itsenäisyyspäivänä 85 vuotta täyttävää Seura-lehteä.

Kovakantinen teos soveltuu mainiosti myös lahjaksi.

Kirjan toimittivat Titun poika Teppo Tiittanen ja toimittaja Hannu Teider, kirjaa myy sen kustantaja Karjala Lehti Oy.Hinta: 20.00 €
Kpl:  

UUDET KARJALAISET LAULUT 1

Karjalaisseurojen Tampereen pirii ry musiikkitoimikunta  - Sävellyskilpailun satoa 2010

 

Tampereen piirin musiikkitoimikunnan järjestämään kilpailuun lähetettiin 276 laulua, jotka julkaistaan  kirjasarjan neljässä osassa. 

 

Osa 1 sisältää ensimmäiset 62 laulua, mukana mm kilpailun palkitut laulut sekä cd-äänitteillä Äiti Karjala ja Karjala Tanssii olevien laulujen nuotit.

 

 Hinta: 45.00 €
Kpl:  

UUDET KARJALAISET LAULUT 2

Karjalaisseurojen Tampereen pirii ry musiikkitoimikunta  - Sävellyskilpailun satoa 2010

 

Tampereen piirin musiikkitoimikunnan järjestämään kilpailuun lähetettiin 276 laulua, jotka julkaistaan  kirjasarjan neljässä osassa. 

 

Osa 2 sisältää yli 80 laulua, muun muassa Karjalan lapsia, Wiipurin tyttö ja Miun kaunis Karjala 

 

 

 Hinta: 45.00 €
Kpl:  

UUDET KARJALAISET LAULUT 3

Karjalaisseurojen Tampereen pirii ry musiikkitoimikunta  - Sävellyskilpailun satoa 2010

 

Tampereen piirin musiikkitoimikunnan järjestämään kilpailuun lähetettiin 276 laulua, jotka julkaistaan  kirjasarjan neljässä osassa. 

 

 

Osa 3 Sävellyksiä on laulelmista aina pienimuotoisiin teoksiin ja tekstien aiheet liittyvät kevyestä kerronnasta aina virsisanoituksiin asti 

 Hinta: 45.00 €
Kpl:  

UUDET KARJALAISET LAULUT 4

Karjalaisseurojen Tampereen pirii ry musiikkitoimikunta  - Sävellyskilpailun satoa 2010

 

Tampereen piirin musiikkitoimikunnan järjestämään kilpailuun lähetettiin 276 laulua, jotka julkaistaan  kirjasarjan neljässä osassa. 

 

Osa 4 Sarjan viimeinen osa - Jälgimäine oza - sisältää pääosin karjalankielisiä sekä -murteella sanoitettuja sävellyksiä. 

 Hinta: 35.00 €
Kpl:  

Viipurin läänin historia I : Karjalan synty

Teos sisältää ensimmäisen laajan yhteenvedon Karjalan geologiasta, elollisen luonnon vaiheista ja arkeologiasta.

Teos kuvaa Karjalan kallioperän monivaiheisen synnyn ja jääkautisen maiseman pinnanmuodot. Karjalan tunnettu esihistoria alkaa kivikaudelta Antrean verkkolöydöstä yli 10 000 vuoden takaa ja teos etenee Karjalan kukoistavaan ristiretkiaikaan.

 

Teossarjan kustantajina ovat Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö ja Karjalan Kirjapaino Oy.

 

Sidottu, sivuja 560, kuvitustaHinta: 50.00 €
Kpl:  

Viipurin Läänin Historia II: Viipurin Linnaläänin Synty

Sarjan toinen osa käsittelee Karjalan alueen keskiaikaista historiaa vuosiin 1534-41 saakka, jolloin uudelle ajalle ominaisia piirteitä ilmaantui Karjalaan.

Teoksessa perehdytään aikaan, jolloin idän ja lännen vastakkainasettelu oli vasta tulossa. Viipurin linna oli yksi osa kuninkaallisten etäpesäkkeiden verkostoa. Valtaa tukemaan perustettiin kristillisä seurakuntia. 

 

 

Teossarjan kustantajina ovat Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö ja Karjalan Kirjapaino Oy.

 

Sidottu, sivuja 363, kuvitusta

 

 Hinta: 50.00 €
Kpl:  

Viipurin Läänin Historia III: Suomenlahdelta Laatokalle

Katajala, Kujala ja Mäkinen

 

Keskiaika päättyi Ruotsin valtakunnasssa kuningas Kustaa I:n valtaannousuun vuonna 1523 ja Viipurin Läänissäkin viimeistään vuosikymmen myöhemmin, vuonna 1534, kun Viipurin linnan ja linnaläänin viimeinen lääninherra menetti asemansa. Kustaa-kuninkaan ja hänen poikiensa valtionrakennus tuntui linnaläänin asukkaiden arjessa lisääntyneinä veroina ja muina rasituksina sekä pian myös selkkauksina venäläisten kanssa, kun myös nämä pyrkivät vakiinnuttamaan ja laajentamaan valtaansa Karjalan rajamailla. Vuosisadan loppupuoliskoa leimasivatkin Ruotsin ja Venäjän väliset sodat, joiden runtelemaksi myös Viipurin linnalääni joutui.

 

Teossarjan kustantajina ovat Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö ja Karjalan Kirjapaino Oy.

 

Sidottu, 528 sivua, kuvitustaHinta: 50.00 €
Kpl:  

Viipurin Läänin Historia IV: Vanhan Suomen aika

Yrjö Kaukiainen, Risto Marjomaa ja Jouko Nurmiainen

 

Kattavan ja kiiteltyn kirjasarjan Viipurin läänin historian  IV osa.

Vanhan Suomen aika –teos selvittää viiden kirjoittajan voimin Karjalan vaiheita vuodesta 1710 vuoteen 1810. Aikakauteen liittyi suurvalta Ruotsin aseman hiipuminen ja Venäjän merkityksen kasvaminen.

Vanhan Suomen aika –kirjan on päätoimittanut FT, professori Yrjö Kaukiainen. Hänen lisäkseen sisällöstä vastaavat professori Petri Karonen, FT Rainer Knapas, professori Jussi T. Lappalainen ja dosentti Jyrki Paaskoski. Kirjan toimitussihteerinä on toiminut Suomen ja Pohjoismaiden historian tutkijatohtori Jouko Nurmiainen Helsingin yliopistosta. Kuvatoimituksesta vastasi dosentti Risto Marjomaa.

 

Kirjassa käsitellään muun muassa Uudenkaupungin rauhan vaikutusta Viipurin ja Käkisalmen provinsseihin, jaetun alueen talouselämää, vuosien 1741-43 sotaa sekä vuosisadan asutus- ja väestökehitystä.

 

Teossarjan kustantajina ovat Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö ja Karjalan Kirjapaino Oy.

 

Sidottu, 536 sivua, kuvitustaHinta: 50.00 €
Kpl:  

Viipurin Läänin Historia V: Autonomisen Suomen rajamaa

Yrjö Kaukiainen, Risto Marjomaa ja Jouko Nurmiainen

 

KIRJASARJAN TUOREIN TEOS

 

Teos syväluotaa Karjalaa ajalla 1811-1917. Suomen Suuriruhtinaskunnan historia jakautuu hitaan taloudellisen ja yhteiskunnallisen kehityksen kauteen sekä vuosien 1856-1916 voimakkaaseen taloudelliseen kasvuun ja sivistykselliseen esistymiseen. Aikaan kuuluvat myös vuosien 1889-1916 venäläistämispolitiikan kaudet ja itsenäistyminen.

 

Teossarjan kustantajina ovat Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö ja Karjalan Kirjapaino Oy.

 

Sidottu, sivuja 555, kuvitustaHinta: 50.00 €
Kpl:  

Viipurin Läänin Historia VI: Karjala Itärajan Varjossa

Toimittaneet Yrjö Kaukiainen ja Jouko Nurmiainen

 

Kun Suomi itsenäistyi, väkirikkaan ja, jo varhain teollistuneen Viipurin läänin itäraja sulkeutui. Pietarin läheisyydestä monin tavoin hyötyneen alueen oli suuntauduttava Nevan metropolista Suomeen. Tarton rauhan jälkeenkin itäraja pysyi miltei suljettuna ja Venäjä muuttui salaperäiseksi "punaisen hämärän" maaksi. Talvisodan myötä väestö menetti suurimmassa osassa lääniä kotinsa ja omaisuutensa, ja vaikka jatkosodan aikana osa pakolaisista palasi kotiseudulleen, kertaalleen jo luovuteutsta alueesta jouduttiin kuopumaan pian uudestaan.

 

Teossarjan kustantajina ovat Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö ja Karjalan Kirjapaino Oy.

 

Sidottu, 572 sivua, kuvitustaHinta: 50.00 €
Kpl: